KAFIRKAH AKU PDF

June 20, 2020 0 By admin

anyone knows where to buy this book? User is offline Card PM. Top. + Quote Reply · wvw post Mar 21 , PM. Show posts by. Cikgu Zainon Ismail is a well known writer and also a public speaker. He once served in the Taliban Army, during the Soviet war in Afghanistan. Contents. 1 Early life and career; 2 Aftermath of the Memali incident. The rise of C.N. Afghani; Reception of the release. 3 Kafirkah Aku?. C.N Afghani sekali lagi tampil dengan penerbitan buku baru bertajuk Kafirkah Aku? yang mendedahkan liku-liku perjuangannya dalam PAS sehingga dipecat .

Author: Shaktilkree Mikami
Country: Saudi Arabia
Language: English (Spanish)
Genre: Health and Food
Published (Last): 24 November 2006
Pages: 74
PDF File Size: 20.58 Mb
ePub File Size: 18.64 Mb
ISBN: 692-7-40856-319-2
Downloads: 15767
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dim

Cikgu Zainon Ismail adalah seorang penulis yang terkenal dan juga seorang penceramah awam. Beliau menggunakan nama ‘ C. N Afghani sebagai nama pena.

KAFIRKAH AKU : CN Al-Afghani : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive

Beliau pernah berkhidmat di sebagai Tentera Talibansemasa perang Soviet di Afghanistan. Beliau dianggap sebagai salah satu manusia yang paling ditakuti oleh pemimpin parti PAS kerana beliau memegang banyak rahsia sepanjang tempoh perkhidmatan beliau sebagai ahli parti.

Oafirkah Ismail atau lebih dikenali sebagai Cikgu Non adalah seorang guru sekolah rendah di KedahMalaysia. Beliau telah berkhidmat sebagai seorang guru pada lewat an dan menyertai politik tidak lama selepas itu.

Zainon Ismail C.N Afghani – Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas

Beliau kemudiannya terlibat dalam pergerakan Mujahidin dan berjihad dalam peperangan di bumi Afghanistan Peristiwa Memali di mana berpuluh-puluh Polis dan pengikut Ibrahim Libya meninggal dunia dalam kejadian tembak menembak di Baling Kedah.

  MANTRA PUSHPAM SANSKRIT PDF

Zainon telah pulang ke Malaysia dan secara sukarela memikul beban untuk melindungi dan sku ahli kumpulan tersebut yang telah menjadi balu selepas kejadian itu.

Zainon adalah pemimpin PAS sahaja yang bimbang akan kesejahteraan balu dan aou mangsa tragedi kafirkxh. Manakala Pemimpin PAS yang lain dilihat tidak membantu tetapi menubuhankan tabung Tabung Derma Memali untuk keuntungan kewangan peribadi mereka sendiri.

Kebanyakan dana telah dikumpul dan diagihkan secara sama rata kepada pemimpin-pemimpin PAS. Balu dan anak-anak mereka yang meninggal dunia dalam kejadian itu tidak mendapat walaupun satu sen dana tersebut. Malah Abdul Hadi Awang, orang yang memulakan kejadian Memali dengan Amanat Hadi atau ucapan Hadi Awang adalah acuh tak acuh kepada perjuangan janda dan anak-anak yatim mangsa Memali bahawa dia dengan bangganya mendakwa mereka yang mati sebagai mati syahid.

Zainon Ismail amat bimbang mengenai kebajikan waris-waris dalam kejadian memali.

Beliau menjaga semua anak-anak yatim dengan menyediakan wang untuk pendidikan, makanan dan tempat tinggal. Beliau berkahwin dengan seorang balu dan menjalankan perniagaan runcit. Hasil Perolehan perniagaan diberikan sama rata kepada semua balu dan iafirkah yatim.

Beliau bertanyakan jawatankuasa pusat PAS untuk memberi sebahagian daripada hasil dana Tabung Memali kepada orang-orang yang berhak ke atasnya. Walau bagaimanapun, permohonan beliau telah dinafikan kerana kebanyakan wang telah dibelanjakan untuk agenda politik parti.

Kfairkah pusat PAS menyatakan bahawa Zainon sebagai musuh mereka. Dengan perasaan sedih dan terkilan terhadap rakan-rakan beliau, Zainon Ismail menulis sebuah buku mengenai perjuangan balu dan anak yatim dalam peristiwa memali.

Forum Announcement

Maka dengan itu Zainon Ismail kafirakh nama CN Afghani sebagai nama pena beliau dan menulis kebenaran tentang PAS dan mendedahkan bagaimana parti berasaskan Islam menipu semua sumbangan dana. Beliau juga mengatakan bahawa orang-orang yang menjual, membeli dan membaca buku tersebut perlu dipukul. Dalam buku itu C. Afghani menyatakan bahawa ramai balu dan anak-anak yatim mati kerana kebuluran, walaupun berjuta-juta ringgit telah dikumpulkan oleh jawatankuasa pusat PAS yang menggunakan nama dan status mangsa kejadian Memali.

  IRFP450 DATASHEET PDF

Wang yang dikutip telah digunakan untuk membiayai pergerakan politik atau diberikan kepada individu. Walau bagaimanapun pemimpin-pemimpin PAS takut bahawa dengan pengeluaran buku itu ia boleh membawa pada kejatuhan mereka. N Afghani sekali lagi tampil dengan penerbitan buku baru bertajuk Kafirkah Aku?

Zainon Ismail C.N. Afghani

Dalam buku tersebut juga mengisahkan Haji Hadi Awang pernah menyatakan dalam ceramah dan ucapan beliau bahawa orang-orang yang menyokong dan menyertai UMNO dianggap sebagai kafir. Beliau juga berkata bahawa membuat perkiraan politik dengan orang bukan Islam adalah dilarang dan orang-orang yang berkawan dengan bukan Islam seperti gabungan Barisan Nasional juga dianggap kafirkan. Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas. Retrieved on 25 March Diambil daripada ” https: Ruang nama Rencana Perbincangan.

Rupa Baca Sunting Sunting sumber Lihat sejarah. Dalam bahasa lain English Sunting pautan. Laman ini diubah buat kali kafirksh pada Lihat Terma-Terma Penggunaan untuk butiran lanjut.